Örömmel tudatjuk veletek, hogy az Első Fejér Kosár bemutatkozó estünkön a következő termelőkkel találkozhattok:

- Pados Mariann, "sajtművész"

- Liborné Andrea - "Földből Élet" Ökokertészet képviseletében

A Földből Élet Ökokertészet egy családi vállalkozás, melyet 2011-ben alapított Liborné Kálmán Andrea és Libor Károly. Andrea vegyész technikus, Károly 2012-ben sikeresen Aranykalászos Gazda minőséget szerzett. http://www.foldbolelet.hu

- Takács Györgyné - Vitaminkamra

Házi savanyúságok, lekvárok, gyümölcslevek és zöldségkészítmények kiváló mesterei.

A sok finomság kostolgatása mellett lesz lehetőség kérdezni a termelőktől és után vásárolni is.

Üdvözlettel

Fejér Kosár csapata

Címkék: bemutatkozóest

 http://goo.gl/yXgaU

 

A fenti linken elérhető táblázat első oszlopaiban látszanak a termékek, termelőik és áraik. Az lenne a kérésünk, hogy más bevásárló közösségekben már bevált módon, a rendelés leadásához mindig az első üresen, szabadon álló oszlopot töltsd ki. Fontos hogy a dokumentumot egyszerre többen is szerkeszthetitek, így legelőszőr mindig az oszlop legfelső celláját, a megrendelő nevét töltsd ki. Ezután a nevetekkel lefoglalt oszlopban minden rendelni kívánt termék mögé írd be a rendelni kívánt mennyiséget. A rendszer automatikusan menti a dokumentumot, így ezzel nem kell foglalkoznod. A kedd déli lezárást jelezni fogjuk a táblázatban, a lezárás után a táblázatot nem tudjátok módosítani. Ami a lezáráskor a táblázatban szerepel, azt tekintjük megrendelésnek.
 
Kérésetekre a lezárás után is meg tudjátok majd nézni a táblázatot, a rendeléseiteket, de módosítani, javítani már nem fogjátok tudni.

Hagyományteremtő szándékkal szeretnénk jövő hét pénteken, azaz június 7.-én elindítani a Fejér Kosár Termelői Bemutatkozó-estet. Itt lehetőségetek lesz megismerkedni a listánkban már látott termelőkkel, termelési módszereikkel és megkóstolni az általuk termelt, készített termékeket.

Szóval várunk mindenkit június 7.-én 16:00-kor a Passage Étteremben.  Helyszín: Székesfehérvár, Passage Étterem , Rákóczi út 1.

A létszám felmérése miatt kérjük, hogy aki el szeretni jönni pénteken a következő email címen jelentkezzen: fejerkosar@naturhalo.hu.

További információkért, a esten résztvevő termelők listájáért kövessétek figyelemmel Facebook oldalunkat: http://www.facebook.com/fejerkosarbevasarlokozosseg

 

pados_mariann.jpg

Két hónapja indultunk!

 2013.06.02. 21:53

E héten új szereplő a listánkon a tabajdi Horváth Farmról (http://horvathfarm.hu/) az igazán finom, vegyszermentes kígyóuborka és laskagomba. Megérkeztek a friss eperből készült lekvárok Kovács Szilvia és a Vitaminkamra kínálatában is.


945415_539322102781259_342294877_n.jpg

Elindulunk!!!!

 2013.03.10. 11:45

                                              Fénykép0363.jpg

   Kedves Barátaink, ismerőseink!

 

Szeretnénk tájékoztatni Titeket, hogy egy közvetlen, bevásárlói közösség létrehozásán dolgozunk, aminek a lényege, hogy a környék termelőit megkeresve, friss, megbízható, organikus (vegyszermentes) gazdálkodásból származó élelmiszerek beszerzésére legyen lehetőség.

 

Ezek a következők:

- idény zöldség és gyümölcs

- tejtermékek

- lekvárok, mézek,

- szörpök, teák, borok

- tészták, lisztáruk

- házi készítésű kolbászfélék

- tanyasi tojás

 

 Hasonló bevásárló közösségek az ország több pontján már sikeresen működnek, mivel egyre nagyobb az igény a megbízható, természetes, helyi forrásból származó élelmiszerek beszerzésére.

A megrendelések heti rendszerességgel zajlanak, mely a következő módon működnek.

    A bevásárló közösség tagjai minden héten, adott napon e-mailben kiküldött rendelői listán jelezhetik, hogy melyik termékből mekkora mennyiséget kívánnak vásárolni. A vásárlói listát mi küldjük ki, fix határidőig kérjük a rendeléseket visszaküldeni, melyet a termelők felé továbbítunk.

    A friss, előre megrendelt áruk szintén egy adott napon érkeznek a termelőktől az átvevő helyre, melyet kérünk az előre fixált időpontban személyesen átvenni. Mivel az egész bevásárló közösség alapja a bizalom, így fontos, hogy mindenki, aki rendel az adott időpontban eljöjjön és átvegye a részére leszállított termékeket, hiszen azt mi is kifizetjük a termelőnek.

    A bevásárlások tervezhetőbbségének érdekében heti hirlevelünkben információt nyújtunk az aktuálisan érő, rendelhető friss áruról, a folyamatosan bővülő választékról.

    Fontosnak tartjuk, hogy ez a bevásárlási forma nemcsak a friss, közelben termett és ezáltal ellenőrizhető gazdaságokból származzon, hanem éppen a közelség miatt jóval kevesebb a környezeti terhelése, továbbá törekszünk arra, hogy minimális és természetes csomagolóanyagot használjunk csereüvegek, kimérős áru esetén saját doboz, kosár, vászontáska igénybevételével.

 

    Ezt a levelet tájékoztatásnak szántuk és egyben a vásárlói oldal felmérésére is, mekkora vevői körre számíthatunk, ezért kérjük, hogy amennyiben a fentiek is fontosak számotokra és érdekel ez az alakuló bevásárló közösség akkor e-mailben, vagy telefonon jelezzetek vissza. A szervezés folyamatban van, több termelővel már kapcsolatban állunk, meglátogattunk több gazdaságot, egyeztetjük a rendelhető termékeket illetve az átadás-átvétel illetve a bolt végleges helyszínét.

 

    A tervezett első rendelés átvételi időpontunk 2013.03.23  A helyszín Szfvár, Hatpettyes Étterem,( Szfvár, Szent istván tér 9. Bejárat a Piac tér felöli oldalon a nagyparkolónál)  Addig is kérjük, hogy részben a csatlakozási szándékotokat jelezzétek vissza számunkra, illetve amennyiben van az ismerősök, kollégák, barátok között olyan, aki azonosulni tud ezzel a szemlélettel és vásárlói formával küldjétek tovább a fenti információkat, tőlük is várjuk a mielőbbi visszajelzést.

27142_512255842154552_770814593_n.jpg eper.jpg